ŠOK! CRNO NA BELO: Ko je najpovlašćeniji kod sudija?
Obradović i Sferopulos, Foto: Starsport©

bura

ŠOK! CRNO NA BELO: Ko je najpovlašćeniji kod sudija?

Turbulentan finiš sezone

Objavljeno: 07:49h

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović je tokom gostovanja u emisiju "U obruču" govorio na aktuelne košarkaške teme.

Osvrnuo se na prozivke navijača, neuspelu evroligašku sezonu, ali i na treman njegovog tima kod sudija u regionalnom takmičenju.

- Kao kod pogođenih igrača, nije lako, igrati sezone u kojima igrate sezone osvajate triple krune i dugujete četiri plate. U košarci su svi zaštićeni, trener ima ugovor, igrač isto, sudijama ne smete ništa. Niko u medijima ne piše kakav je tretman Zvezda imala kod sudija, kada poredite i u ABA ligi, mi smo sve statističke podatke izvukli. Najgori tretman u suđenju su imali FMP i Budućnost. Odnos između nas i Partizana je da mi pravimo četiri faula više. A najbolji tretman ima Zadar.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Marko Metlas/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia

Pre sezone je najavio borbu za F4, a činjenica da su crveno-beli samo jednom stigli do Top 8 faze i još jednom bili nadomak, nije nimalo prijatna.

- Jeste, kada je Fenerbahče trebalo da pobedi Darušafaku, a Željko Obradović je vodio Fener i nije pobedio. Prošle sezone je bilo 17 pobeda i 17 poraza, bili smo blizu, bili smo 10. da je bio plej-in. Kako bi vi najavili novi početak sezone, bili bismo osmi, bila bi loša sezona, ima niz faktora koji utiče, nemam razloga da se pravdam i upoređujem sa drugima. Nikada nismo imali zatvoren budžet do kraja, naš budžet nije 20 miliona kao kod nekih, nemamo crni deo budžeta, kod nas je 12 miliona bruto, lako možete da izračunate budžet. Igrači ne smeju da pređu 60 odsto od budžeta. 12,2 miliona je budžet za nas.

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

(Espreso sport/U obruču)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.